Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie    
  • 40 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 120 gram verse spinazie
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 3 eieren
  • 2 grote tortilla's
  • 100 gram geraspte mozzarella kaas
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Verse peterselie
  • Salsa
Sanne
20 min.
1-2 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie    
  • 40 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 120 gram verse spinazie
  • Zout, naar smaak
  • Peper, naar smaak
  • 3 eieren
  • 2 grote tortilla's
  • 100 gram geraspte mozzarella kaas
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Verse peterselie
  • Salsa

Een gezonde lunch!

Zin in een gezonde lunch die snel op tafel staat? Dan moet je deze quesadilla’s zeker eens proberen. De vulling van spinazie en champignons is niet alleen gezond, door de eieren en kaas wordt het ook nog eens lekker smeuïg. Een heerlijke combinatie! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de quesadillas:

  • Verwarm de olie in een pan.
  • Bak de knoflook, gevolgd door de champignons. Roer door totdat de champignons zacht zijn en een beetje gekarameliseerd.
  • Voeg de spinazie toe en kook tot de spinazie geslonken is.
  • Breek de eieren en roer door de groenten.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout en roer tot het helemaal gaar is.
  • Haal uit de pan en zet apart.
  • Leg een tortilla in de pan en bedek de helft van de tortilla met beide kazen.
  • Voeg de groenteomelet toe, bestrooi met meer kaas en vouw de tortilla dubbel.
  • Bak gedurende 6 minuten op middelhoog vuur, draai de tortilla halverwege om.
  • Serveer de quesadillas met salsa en garneer met verse peterselie.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: BBQ-kip quesadilla

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Unsplash