Madelon Pathuis

Wist jij dit al?

Misschien dat je al wist dat je eieren niet in de koelkast deur moet bewaren, maar dit geldt voor nog meer producten. Waar je producten het beste neer kan leggen heeft alles te maken met temperatuurverschillen in je koelkast. Op de planken en in de lades is de temperatuur over het algemeen constant maar dit geldt niet voor de koelkastdeur. De temperatuur kan daar namelijk flink schommelen waardoor er producten zijn die er beter niet kan neerleggen. Wij vertellen je meer. 

Melk

Als je melk in de deur plaatst heb je de kans dat bacteriën sneller kunnen groeien. Dit komt door de warme lucht die in de koelkast komt als de deur opengaat. Je kan een pak melk dus beter achterin je koelkast leggen waar het goed koud is.

Vlees en vis

Misschien logisch, maar vlees en vis horen ook absoluut niet in de koelkastdeur. De verpakkingen willen namelijk nog wel eens lekken wat ervoor kan zorgen dat niet alleen je hele deur, maar ook andere producten vies worden. Dit gaat niet alleen stinken maar is ook nog eens heel erg onhygiënisch.

Groente en fruit

Daarnaast is het ook beter om groente en fruit niet in de koelkastdeur te bewaren. Je kunt dit het beste in de lades leggen beneden in je koelkast. Deze plek is het minst vochtig en zal ervoor zorgen dat je groente en fruit langer goed blijft.

Kaas

Nee, ook kaas kan je beter niet in de koelkastdeur bewaren. Het beschimmelt daar namelijk een stuk sneller. Leg dus je kaas gerust op een van de koelkast planken neer. Zo blijft het langer goed!
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: favorflav | Beeld: Pexels