Madelon Pathuis

Zo kun je geld besparen

Als je regelmatig pasta eet, weet je dat de pasta even moet koken. De pan staat dan lang op het vuur en met de hoge prijzen van gas en energie kan dat toch aardig oplopen in de kosten. Dit kan gelukkig anders! Met dit simpele trucje kun je je pasta namelijk garen zonder dat de pan lang op het vuur moet staan.

Pasta koken

Normaal gesproken kook je pasta door eerst een pan met water aan de kook te brengen om vervolgens de pasta erbij te doen en het nog zo’n acht tot tien minuten op het vuur te laten staan. Dit kost redelijk wat tijd en is dus met de hoge energieprijzen niet gunstig. Italiaanse professor Giorgio Parisi geeft daarom een oplossing om minder gas en energie te verbruiken.

Hoe het werkt

Breng een pan met water aan de kook en gebruik hiervoor water uit de waterkoker om het proces te versnellen. Zodra het water kookt voeg je de pasta toe en laat je dit voor 2 minuten staan. Haal daarna de pan van het vuur en doe de deksel op de pan zodat de warmte erin blijft. Laat de pasta nu in de pan garen en voeg twee minuten toe aan de kooktijd die de verpakking van je pasta aangeeft. Op deze manier wordt de pasta toch gaar en gebruik je tot wel de helft minder aan gas en energie. Het proberen waard, toch?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: maxvandaag | Beeld | Pexels, Jéshoots