30 december 2022
Redactie Kookfans

“Het was op een bijzondere manier bakken met hindernissen.”

Zondag was het kerst, maar werd er uiteraard ook gebakken in de witte tent van Heel Holland Bakt. We blikken daarom terug op de tweede aflevering en zetten de afvaller in het zonnetje! 

Let op! Dit artikel bevat spoilers over de tweede aflevering van Heel Holland Bakt van 25 december.

Terugblik aflevering 2

De tweede aflevering werd uitgezonden op eerste kerstdag, dus niet zo raar dat het thema ‘Kerst’ was. De bakkers trokken hiervoor alles uit de kast, en gingen aan de slag met een kerstbuche – of zoals Robèrt het noemt: een boomstam. De technische opdracht waren kerstzoenen, die niet voor iedereen waren weggelegd. Met het spektakelstuk kregen de kandidaten weer de kans om hun talent te laten zien, middels een kransekake, oftewel een notenboom met ringen.

Ook in deze uitzending moest er weer een kandidaat zijn schort inleveren, en viel het doek helaas voor Sander.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sander Allegro (@allegrosander)

Bourgondische bakker

Sander noemt zichzelf een bourgondische bakker en geniet er enorm van om in de keuken te staan. Hoewel hij voor zijn deelname al veel in de keuken stond, heeft hij in de witte tent zichzelf opnieuw leren kennen. “Wat ik heel grappig vind, is dat ik voorheen een recept met meerdere onderdelen liever oversloeg. Terwijl ik nu denk: 4 of 5 onderdelen in een taart? Dat lukt me wel.”

Hindernissen

Als voorbereiding was hij zo’n 60 uur per week bezig, naast zijn gewone werk. Tja, en dan lukt het soms thuis heel goed, en in de witte tent ineens niet. “Je stond af en toe te bakken met 29 graden en 100 wespen om je heen in een keukentje, zonder waterkraan. En dan de wind, die je zorgvuldig afgewogen bakpoeder, met een vlaag door de keuken verspreidt. Het is op een bijzondere manier bakken met hindernissen.”

700 wespen

Sander is nog steeds hartstikke trots op zijn eerste taart, de leadertaart. “Dat was de grootste uitdaging. In een hele nieuwe omgeving, omringd door 4 cameraploegen en alles wat daarbij hoort, 9 andere bakkers, 700 wespen, zonnestralen, windvlagen en een loslopende teckel, toch nog een taart neer te zetten zoals thuis.”

Lees ook: Dit zijn de leukste tweets over Heel Holland Bakt aflevering 2

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron en beeld: Heel Holland Bakt