24 januari 2018
Sabine


Je kunt de soep beter zelf maken

Er zijn maar weinig maaltijden die lekkerder smaken dan een kom erwtensoep wanneer je uit de kou komt. Het hoort er gewon een beetje bij. Alleen is het niet zo’n strak plan om een pak uit de supermarkt te kopen. Uit onderzoek blijkt nu dat veel kant-en-klare erwtensoepen veel te zout zijn.

Verzadigd vet 
In meer dan 50 procent van alle kant-en-klare erwtensoepen in de supermarkt zit te veel zout, dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Niet alleen bevatten de soepen te veel zout, maar ook te veel verzadigd vet. Zes van de vijftien onderzochte soepen scoorde te hoog op het percentage verzadigd vet.

Merken
We weten allemaal wel dat te veel zout niet goed voor je is, maar hoeveel je zelf daadwerkelijk binnenkrijgt is vaak een grijs gebied. Niemand weet dat nu echt precies. Vooral kant-en-klare producten zijn vaak zoutrijk. De consumentenbond onderzocht vijftien soepen en ontdekte dat de volgende soepen véél te zout zijn: Markant erwtensoep, Plus erwtensoep, Albert Heijn gevulde erwtensoep en Jumbo Boeren erwtensoep. Deze soepen blijken meer dan twee gram zout per 250 milliliter te bevatten en dat terwijl de Gezondheidsraad adviseert om niet meer dan zes gram zout per dag te nuttigen.

Beste soepen
Vind je het lastig om niet meer je toevlucht te zoeken naar kant-en-klare erwtensoepen? Dan snappen we dat. Het is ook veel werk. In dat geval kun je op zoutvlak het beste gaan voor Unox Biologische erwtensoep, deze bevat het minst zout van alle supermarkt erwtensoepen. Wil je voor een soep gaan die het laagst scoort op het vlak van verzadigd vet? Dan kun je het beste de erwtensoep van de ALDI kiezen.

Lees ook: Deze erwtensoep bereid je binnen een half uurtje

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Radar | Beeld: Pixabay