Robby

Deze groente kan je het beste eten als je ziek wordt

Als we grieperig worden zijn we snel geneigd om meteen een weeshuis-voorraad sinaasappels in te slaan, want vitamine C kun je op zo’n moment immers niet genoeg binnenkrijgen, toch? Dat is inderdaad zo, maar als je behoefte hebt aan een extra dosis vitamine C is een sinaasappel niet de beste keuze. 

Een kiwi of een schaaltje aardbeien bevat een stuk minder suiker en calorieën dan een sinaasappel en veel meer vitamine C. Een betere keuze dan onze ronde oranje vriend dus! Maar wil je echt even een stoot van deze belangrijke vitamine binnenkrijgen, eet dan eens een paar rode paprika’s! Klinkt raar, maar het is echt zo. Van alle groente- en fruitsoorten bevat de rode paprika de allermeeste vitamine C. Afgezien van ongekookte spruitjes dan, maar of je daar nou echt op zit te wachten…

Moet het per se een róde paprika zijn? Ja, dat lees je goed. Want een rode paprika bevat echt meer vitamines en mineralen dan groene, gele en andere paprika’s! Dus, alvast inslaan voor het griepseizoen begint dan maar?

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash