Sara Bergsma

Handig!

Niks is lekkerder dan een gezellige avond thuis, ontspannen op de bank met een glas heerlijke wijn in de hand. Een bakje met knapperige chips maakt het plaatje helemaal compleet. Het Instagram-account @wineenthusiast vertelt je welke chips je het beste kunt combineren bij de verschillende soorten wijn, want dat zijn er natuurlijk nogal wat! 

Ultieme combinatie

Bij veel mensen gaat het ontkurken van een fles wijn gepaard met het opentrekken van een zak chips. Maar wees nou eerlijk, wie denkt er over na welke chips het beste samengaat met de wijn? Als je de chips maar lekker vindt toch? Nou is dat natuurlijk ook belangrijk, maar als je je chips combineert met de smaak van de wijn die je drinkt, kun je de smaken pas écht laten harmoniëren. De zelfbenoemde wine enthusiast op Instagram geeft hier een paar voorbeelden van.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wine Enthusiast (@wineenthusiast)

Champagne

Mocht je vanavond een flesje champagne opentrekken – gewoon omdat het kan – dan kun je het beste gaan voor een chips die niet al te heftig is qua smaak. Champagne kun je namelijk het beste combineren met een simpele doch smaakvolle, naturel variant. De subtiele smaak sluit perfect aan bij het verfijnde van de bubbels, waardoor je een harmonieuze combinatie krijgt.

Grenache

Mensen die liever een rood wijntje drinken, zoals een Grenache, kunnen deze wijn perfect combineren met een chips met barbecuesmaak. De robuuste smaak van de Grenache komt perfect tot zijn recht in harmonie met de hartige, rokerige tonen van deze chipsvariant.

Chenin Blanc

Voor liefhebbers van Chenin Blanc, is de ideale chipsmatch een variant met zure room en ui. Ja, je omgeving is er wellicht minder blij mee, maar deze combinatie zorgt voor een smaakexplosie die zeker de moeite waard is.

Assyrtiko

Wanneer je geniet van een glas Assyrtiko heb je vaak zin in iets bitters, maar wel met een vleugje zout. In dat geval is Salt en Vinegar de ideale chipsvariant om naar te zoeken in de supermarkt. De zuurheid van de wijn wordt perfect aangevuld door de zoute, prikkelende smaken van deze chips.

Spätlese Riesling

Wanneer je kiest voor een Spätlese Riesling is de perfecte combinatie te vinden in chips met een rijke kaassmaak. De harmonie tussen de zoete tonen van de Riesling en de romige, zoute smaken van de chips met kaas zal je smaakpapillen betoveren.

Rosé

Ben jij toch meer van de rosé? Het klink misschien een beetje raar, maar richt je dan op smaken in de hoek van zeevruchten. De lichte en fruitige tonen van de rosé combineren perfect met de smaken van seafood en zorgen voor een zomers feestje in je mond!

Lees ook: Low budget cadeautip: deze wijnfleslamp van Kruidvat

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Instagram @wineenthusiast | Beeld: Adobe Stock