Marlieke

Blijkbaar kunnen sommige voedingsmiddelen spontaan in brand vliegen bijvoorbeeld

Eten, koken, bakken: we zijn er dol op, maar eigenlijk is er nog heel veel wat we er niet over weten. Deze bizarre feitjes helpen je in ieder geval op weg met het bijschaven van je voedselkennis. Niet per se nuttig, maar wel leuk. Wist jij deze tien dingen al?

1. Bananen zijn eigenlijk bessen

Volgens deskundigen zijn bananen, kiwi’s en komkommer botanisch gezien eigenlijk bessen. Aardbeien, bramen en frambozen zijn dat juist níet. Zijn we ons hele leven dan voorgelogen?

2. Kipnuggets van McDonald’s hebben namen

Dacht jij dat de kipnuggets van McDonald’s een willekeurige vorm hadden? Welnee! Er zijn vier verschillende vormen en ze hebben allemaal een eigen naam. Je hebt de laars, het botje, de bel en de bal. Volgende keer maar eens kijken of ‘t klopt voordat je aanvalt.

3. Je kunt pindakaas omzetten in diamanten

Soms vraag je je af waarom zulke dingen onderzocht worden, maar goed. Blijkbaar werkt pindakaas prima als grondstof voor diamanten. Waarom we onze potjes Calvé niet massaal omtoveren in fonkelende diamanten? Blijkbaar kan dit alleen bij een temperatuur van 2200 graden. Laat maar zitten dan!

4. De meeste hazelnoten eindigen in Nutella

Een heel groot deel van de wereldproductie aan hazelnoten wordt opgekocht door Ferrero, het moederbedrijf van onder andere Nutella. Deze hazelnoten komen grotendeels terecht in de geliefde pasta en veel andere chocoladeproducten, zoals Ferrero Rochers en Kinder Bueno’s.

5. Pistachenoten kunnen spontaan in brand vliegen

Pas maar op met de groene nootjes! Blijkbaar kan het olie- en vezelachtige materiaal waarin pistachenoten getransporteerd worden ertoe leiden dat de noten plotseling vlam kunnen vatten.

6. Tot 2011 werd bier in Rusland gezien als een frisdrank

Alle alcoholische drankjes met minder dan 10% alcohol, vielen in Rusland tot 2011 onder de frisdranken. Inmiddels is dit toch maar aangepast, want het werd op deze manier wel heel makkelijk om jong te beginnen met drinken.

7. Kreeft en oesters waren het voedsel van de armen

Nu betaal je je blauw als je kreeft en oesters wilt eten in een restaurant, maar vroeger werden deze voedingsmiddelen juist gegeten door de allerarmsten. Daarentegen was zwarte peper juist iets wat alleen steenrijke mensen zich konden veroorloven.

8. Je kunt rabarber horen groeien

Blijkbaar kan rabarber ontzettend snel groeien als je de plant in een donkere schuur plaatst. De plant denkt dan dat het voorjaar is en zal onnatuurlijk snel de lucht in schieten. Zo snel dat je het blijkbaar kunt horen groeien!

 9. Er zijn zo’n 350 soorten pasta in de wereld

Tja, welke kies je dan? Elke pasta vraagt om zijn eigen soort, maar wij zijn al snel tevreden met simpele elleboogjes. Heb jij nu al last van keuzestress? Vergeet een bezoekje aan de Starbucks dan maar. Daar heb je blijkbaar in totaal keuze uit maar liefst 87.000 verschillende combinaties aan drankjes!

10. Honing kan 3000 jaar oud worden

Staat er een houdbaarheidsdatum op je potje honing? Waarschijnlijk alleen om het zekere voor het onzekere te nemen, maar echt nodig is het niet. Honing is blijkbaar een van de voedingsmiddelen die het langste meegaat zonder te bederven, en dan hebben we het dus echt over duizenden jaren… Zou jij een klodder honing uit de prehistorie durven eten?

Ook leuk om te weten: Dit is dus waarom er een gat in een donut zit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Bored Panda, Glamour | Beeld: Pexels