Vivian

De reden ervoor is eigenlijk heel simpel

Van de klassieke gesuikerde donuts tot donuts met een laag chocolade of zelfs hartige donuts met spek, ei en kaas. Wij zijn gek op deze ronde traktatie. Hoewel de donut vaak al op is voordat we erover na kunnen denken, vragen we ons weleens af waarom er eigenlijk een gat in het midden zit. Wij zochten het uit. 

Baktijd

De reden hiervoor is eigenlijk heel simpel. Een donut is een zoet, gefrituurd broodje. Donuts worden gebakken in hete olie en vervolgens versierd met suiker, glazuur of bijvoorbeeld chocolade. Er zit een gat in de donuts, omdat ze zo sneller gaar zijn. Door de kortere baktijd worden de donuts malser én lekkerder. Daarnaast neemt het zoete broodje bij een kortere baktijd minder olie op, waardoor de donuts minder vet zijn. Nog steeds niet gezond, helaas. Maar een donut op zijn tijd kan geen kwaad.

Rond en dik

Naast de kortere baktijd is er nog een reden voor het gat in het midden van een donut. Door het gat blijven de donuts namelijk mooi rond en overal even dik. Daarom zien donuts er eigenlijk altijd perfect uit. Weer wat geleerd!

Donut holes

Het deeg die uit het midden van de donut komt, gaat gelukkig niet verloren. Van dat deeg worden namelijk donut holes gemaakt. Eigenlijk dus kleine donutballetjes, die je ook weer kunt glazuren met de lekkerste smaken. Yummy!

Lees ook: Een heerlijke mix tussen een donut en croissant: de cronut

Fan van dit artikel? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Reader’s Digest | Beeld: Unsplash