Marlieke
10 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 bevroren, overrijpe bananen
  • Handjevol aardbeien
  • 1 -2 dadels, zonder pit
  • 2 -3 eetlepels pindakaas
  • 200 milliliter melk
  • Handjevol bladgroenten, zoals spinazie of romainesla

Ongemerkt krijg je ook nog je portie groenten binnen!

Dat je met pindakaas alle kanten op kunt, van satésaus tot tulbandcake, wisten we al. Toch blijven de mogelijkheden ons verbazen: zo kun je een lepel van het gouden goedje door de smoothie doen om ‘m extra vullend te maken en de smaak van groenten te verhullen. Perfect voor de sporter die extra eiwitten wil binnenkrijgen of de (klein)kinderen die liever van het broodbeleg snoepen dan hun groenten opeten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de smoothie:

  • Doe alle ingrediënten in de blender. Blend tot een romige, gladde massa. Voeg extra melk toe als de massa te dik blijft of niet goed wil blenden. Blijft de smoothie juist te dun, voeg dan extra banaan toe.
  • Proef de smoothie en voeg naar wens extra pindakaas en aardbeien toe. Blend nogmaals.
  • Geniet ervan! Toch te vullend? Je kunt de smoothie 24 uur in de koelkast of 1 maand in de vriezer bewaren.

Ook lekker: pindakaas-banaanbrownies

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Minimalist Baker | Beeld: Pexels