Sanne

Goed nieuws voor alle theeleuten!

Drink jij graag thee? Dan ben je erg goed bezig. Uit een nieuwe blijkt namelijk dat je langer leeft als je minimaal twee koppen theedrinkt per dag.  Wij vertellen je er meer over.

Twee kopjes thee

Of je nu een theepauze houdt op het werk, of ‘s avonds met een mok thee op de bank neerploft: het doet meer voor je dan enkel een rustmomentje. Uit onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Annals of Internal Medicine, blijkt dat mensen die dagelijks minimaal twee kopjes zwarte thee drinken langer blijven leven. Hiervoor hebben de onderzoekers meer dan een half miljoen mensen geanalyseerd. Daarbij kwamen ze tot de ontdekking dat thee het risico op sterfte in tien jaar tijd met maar liefst 9 tot 13 procent verminderde. Overigens maakt het niet uit of hoe je de thee drinkt, met of zonder melk en suiker.

Voordelen

Hoewel thee dus een enorm positief effect op je leven kan hebben, is het nog niet helemaal duidelijk waardoor dat precies komt. Het zou te maken kunnen hebben met het polyfenolygehalte in thee, omdat dit veel goeds doet voor de gezondheid van je hart. Hoe dan ook, het werkt! Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat zwarte thee net zo heilzaam werkt als groene thee. Dat groene thee veel voordelen heeft, wisten we al langer. Zo is dat onder meer goed voor je welzijn, hersenfuncties en de gezondheid van je hart.

Niet te veel

Het moge duidelijk zijn dat thee veel voordelen heeft. Dit is namelijk niet het eerste onderzoek dat dit aantoont. Eerder bleek al dat thee drinken goed is voor de hersenstructuur en je bloeddruk kan verlagen, waardoor het risico op een hartaandoening minder wordt. Elke dag minimaal twee kopjes thee, dus! Natuurlijk kun je ook meer kopjes drinken, maar zorg ervoor dat je niet overdrijft. Te veel thee is namelijk ook weer niet goed.

Lees ook: 10 tekenen dat jij te veel thee drinkt 

Wil je dit artikel/recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Women’s Health | Beeld: Pexels