Om deze reden mag je appelmoes niet met een metalen lepel scheppen

Jaimy Boer

Weet jij het antwoord?

Heb je weleens het etiket van een pot appelmoes bestudeerd? Een oplettende lezer ziet dat er wordt geadviseerd om niet met een metalen lepel in een pot appelmoes te scheppen. Waarom is dat eigenlijk? We hebben het antwoord voor je gevonden! 

Glas in je eten

Groentemerk HAK zet dit advies op zijn potten en komt met een logische uitleg. Want waarom mag je een pot alleen uitscheppen met een plastic of houten lepel? Gelukkig is het helemaal niet erg als je dit alsnog doet, want het wordt puur voor de zekerheid benoemd. ‘Bij het uitscheppen van een glazen pot met een metalen lepel bestaat er een (kleine) kans dat je met de lepel tegen de pot tikt, waardoor er een stukje glas los kan laten’, schrijft HAK op zijn website.

Houten of kunststof lepel

Omdat een stuk glas in je eten niet een heel goed idee is, wordt er geadviseerd om een houten of kunststof lepel te gebruiken. Het is dus een advies om eventueel glas uit je eten te krijgen. Enne, dit advies staat dus al heel lang op de potten. Voortaan toch maar eerst het etiket bestuderen voordat je naar de bestekbak grijpt.

Zelf maken? Wauw: deze appelmoes is heerlijk en je hoeft maar 3 ingrediënten te kopen!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: HAK | Beeld: Pixabay