Jaimy Boer

Wat een uitkomst!

Sommige dingen zijn zo logisch dat je ze eigenlijk niet verkeerd kunt doen. Toch zijn er dingen die we helemaal verkeerd aanpakken, zoals het maken van popcorn in de magnetron. De helft van de ongepofte korrels zorgen ervoor dat je de hele avond zit te bijten op harde stukjes. Gelukkig bestaat er een manier waarmee je dat voorkomt. 

Ongepofte korrels

Dankzij TikTok-gebruiker @Sidneyraz weten we nu hoe je op de juiste manier popcorn in de magnetron maakt. Eerst maak je popcorn zoals op de verpakking staat, lees het etiket dus goed. Als de popcorn klaar is met poffen, haal je de zak voorzichtig uit de magnetron. Let op, maak de zak nog niet open. Aan het uiteinde van de zak vind je een kleine ventilatieopening. Houd de zak ondersteboven boven een kom (of vuilnisbak) en schud de zak heen en weer. Door de kleine opening vallen de ongepofte korrels uit de zak en blijft het popcorn binnen in de zak. Ideaal!

Strooien maar

Als het goed is, heb je nu popcorn zonder ongepofte korrels. Maar we zijn er nog niet, want je kunt je popcorn nog lekkerder laten smaken. Strooi er wat barbecuekruiden of speculaaskruiden overheen voor een extra smaak. Een klontje boter laten smelten bovenop de popcorn maakt het ook veel romiger van smaak. Wij gaan dit meteen testen!

Inspiratie

Voor wat inspiratie, heeft Kookfans heerlijke recepten online staan voor je popcorn. Wat dacht je bijvoorbeeld van popcorn met pindakaaskaramelsmaak? Een zoete snack waar je niet vanaf kunt blijven. Maar ook voor hartige recepten kun je bij ons terecht. Zo zijn wij groot fan van popcorn met knoflook en Parmezaanse kaas. Smakelijk eten!

Ook lekker: Recept: popcorn met knoflook en parmezaanse kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Pixabay