Naomi

Deze appelmoes is makkelijk en overheerlijk!

Appelmoes is heerlijk, daar is (bijna) iedereen het over eens. Men eet het bij friet, bij rode kool, maar ook als snack is het super! Vele appelmoesliefhebbers kopen gewoon een pot in de supermarkt, maar dat hoeft helemaal niet. Het is namelijk heel makkelijk te maken! Je hoeft maar drie ingrediënten te kopen, de rest heb je al in huis. Aarzel niet en proef deze overheerlijke appelmoes. 

Let op: Dit gerecht is voor de slow cooker!

Wat heb je nodig? (Voor 1 liter appelmoes)

  • 6 grote appels naar keuze (ongeveer 1,3 kilo)
  • 2 stokjes kaneel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 120 milliliter water
  • een snufje zout

Wat moet je doen?

  • Schil de appels en snijd ze in stukjes een halve centimeter groot. Fan van fijne appelmoes? Snijd de appelblokjes dan kleiner.
  • Combineer alle ingrediënten in de slow cooker en doe de deksel erop.
  • Kook de appelmoes in vier uur gaar. Roer het geheel in de tussentijd twee keer door.
  • Haal de kaneelstokjes uit de appelmoes en pureer de moes met een staafmixer, tenzij de appelmoes grof moet blijven.
  • Zet de moes in de koelkast om af te koelen. Het is handig om het te verdelen over verschillende bakjes. Afkoelen gaat op die manier sneller.

Deze appelmoes is vijf dagen houdbaar in de koelkast en 3 maanden in de vriezer.

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: TheKitchnn | Beeld: Pixabay