Jaimy Boer

Dit hadden we eerder moeten weten!

Bij Kookfans kunnen wij niet meer zonder gember. We doen het in de thee, maar gebruiken het ook in smoothies en andere gerechten. Daarom hebben we altijd een voorraadje in de keuken liggen. Dankzij deze tips kun je extra lang genieten van gember! 

Soort schil

Voordat je er heerlijke gerechten van kunt maken, dien je het uiteraard eerst te kopen. Let dan op de soort schil van de gember. Een stuk gember dat een gladde schil heeft en stevig aanvoelt, is er namelijk eentje die al vers is. Deze variant kun je dus het beste kiezen. Als de gember zacht of een rimpelige schil heeft, dan kun je ‘m beter laten liggen.

In de koelkast

Er is geen specifieke manier hoe je gember het langste vers kunt houden, maar het helpt al wel als je ‘m op de juiste manier bewaart. Dit kun je doen op twee manieren: in de koelkast of in de vriezer. In de koelkast dien je de gember ongeschild in een hersluitbare zak zonder lucht te bewaren. Stop hem vervolgens in de groentelade van je koelkast. Heb je de gember al gesneden? Dep hem dan eerst droog met een stukje keukenpapier alvorens je hem in een hersluitbare zak doet. Houd er wel rekening mee dat gesneden gember minder lang vers blijft dan een hele gember.

In de vriezer

Naast de koelkast, kun je gember ook in de vriezer bewaren. Hiervoor gebruik je een bakje of vrieszakje. Haal ‘m er steeds uit als je gember nodig hebt en leg hem daarna weer terug. Zo heb je extra lang verse gember. Fijne bijkomstigheid: bevroren gember is veel makkelijker te raspen.

 

Lees ook: Goed om te weten: hoe lang kun je verse gember eigenlijk bewaren?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash, Mitchell Luo