Huh: eten we amandelen ons hele leven al verkeerd?

De kans is groot dat jij amandelen altijd al verkeerd eet

Eén van de gezondste noten zijn amandelen. Dit kleine nootje zit boordevol gezonde voedingsstoffen en dient zich perfect aan als een gezond tussendoortje. Doordat de noot een verzadigd gevoel geeft, zit je lang vol en zul je minder geneigd zijn om naar andere snacks te graaien. Maar eet jij de gezonde noten direct uit de zak? Dan doe je waarschijnlijk toch je hele leven al iets verkeerd…

Amandelnoten kun je het beste op deze manier eten.

Rauwe amandelen

Deze noten zitten vol met omega 3-vetzuren, eiwitten, magnesium en bevat een tal van antioxidanten. Wil je het optimale van deze voedingsstoffen uit deze noten halen, dan kun je ze beter niet direct uit de zak nuttigen.

Voordelen

Het beste is om de noten eerst 8 tot 12 uur in een bak met water te laten weken. Eet je de amandelnoten rauw, dan bevatten ze namelijk enzymremmers. Geweekte amandelen vagen deze remmers weg. Zonder deze remmers kan je lichaam de enzymen in amandelen veel beter opnemen. Daarnaast komen er in geweekte amandelen voedzame eiwitten vrij én kunnen de noten makkelijker verteerd worden door het lichaam. Alleen maar voordelen dus! Let wel: het weken geldt alleen voor ongebrande en ongezouten, rauwe amandelnoten.

Zo week je amandelen:

  • Pak een grote kom en voeg hier de amandelen aan toe. Vul vervolgens de kom met minstens dubbel zoveel water als de amandelnoten.
  • Dek de kom af met wat vershoudfolie of een deksel en laat het een nacht lang weken. Het beste is om ze 8 tot 12 uur te laten weken. Hoe zachter de rauwe amandel, hoe korter de weektijd is.
  • Giet de volgende morgen het water af en laat de amandelnoten drogen op een droge theedoek of op keukenpapier.
  • De geweekte amandelnoten zijn nog dagenlang te consumeren wanneer deze in de koelkast bewaart worden.

Lees ook: Het peper-en-zoutstel gebruikt bijna iedereen verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle.be | Beeld: Pexels