Het peper-en-zoutstel gebruikt bijna iedereen verkeerd

Gebruik jij je peper-en-zoutstel op de juiste manier?

Een veelgebruikt object in menig keuken is het ouderwetse peper-en-zoutstel. We brengen hiermee vele gerechten op smaak. In veel gevallen schudden we eerst wat zout over het gerecht heen en vervolgens malen we er wat peper over om het gerecht wat pit te geven. Maar wat blijkt? We doen dit al ons hele leven verkeerd!

Er bestaat een veel makkelijkere manier om ons peper-en-zoutstel te gebruiken.

Peper-en-zoutstel

Ben jij ook iemand die hevig met het peper-en-zoutstel heen en weer schudt om ook maar een klein beetje peper en zout eruit te krijgen? Dan ben je echt niet de enige. Hoe kan het toch dat er maar zo weinig korrels uit de vaatjes lijken te komen? Geloof het of niet, maar er bestaat een manier waardoor je veel sneller en veel meer korrels zout en peper uit de vaatjes krijgt. Je moet ze namelijk over elkaar heen wrijven.

Handig trucje

We horen je denken: ‘over elkaar heen wrijven?’ Inderdaad! Deze slimme tip werd onlangs gedeeld door de populaire Facebookpagina VT Jungle. In de video die op Facebook gedeeld is, is te zien hoe iemand wat peper uit zijn vaatje schudt. Op het bord komt vrij weinig zwarte peper terecht. Wanneer hij echter het pepervaatje op de kop houdt en hier met de onderzijde van een zoutvaatje overheen draait, komt er bijna vier keer zoveel peper uit! Vraag ons niet hoe dit precies werkt, maar wij zijn wel erg blij met deze handige lifehack voor in de keuken!

Bekijk hieronder de video hoe de tip met het peper-en-zoutstel werkt:

Lees ook: Wist je dat het gat in een snijplank deze handige functie heeft?

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: VT Jungle, Grazia | Beeld: Wikimedia Commons, Tbuckley89