Sabine

Hoe vaak je ‘m moet vervangen is afhankelijk van hoe vaak je je spons gebruikt

Een keukenspons is een van de handigste tools om je keuken en je afwas schoon te maken. Mits de spons zelf schoon is, natuurlijk. Het is daarom belangrijk dat je de spons regelmatig vervangt. Hoe vaak dat is? Wij vertellen je het! 

Veel bacteriën

Elke keer als je een spons gebruikt zonder deze schoon te maken, groeien de bacteriën. Dit gebeurt vooral als ze in een vochtige omgeving liggen, zoals het aanrecht. Dat is de ideale broedplaats voor bacteriën. En wist je dat 5 van de 10 meest voorkomende bacteriële groepen te vinden zijn op jouw keukenspons? Dat is niet alleen onhygiënisch, maar je kunt er ook erg ziek door worden.

Vervangen

Hoe vaak je ‘m moet vervangen is afhankelijk van hoe vaak je je spons gebruikt. Als het elke dag is, vervang hem dan vaker. Als je regelmatig een dagje niet hoeft schoon te maken, kun je de spons wat langer houden. Maar uit onderzoek blijkt dat je de spons het beste wekelijks kunt vervangen.

Schoonmaken

Om je keukenspons zo fris mogelijk te houden, kun je deze reinigingsmethode proberen: week de spons in water met zeep, wring uit en stop het in de magnetron, dit kan sommige ziektekiemen uitroeien. Let op dat het niet verbrandt – ongeveer twee minuten is voldoende. Of laat je sponsen 5 minuten weken in een kopje azijn of een kopje met verdund bleekmiddel.

Hoe vaker je je spons schoonmaakt, hoe langer je die kunt gebruiken. Sommige raden zelfs aan om de spons na elk gebruik te reinigen. Zeker de moeite waard als je het meeste uit je aankoop wilt halen.

Lees ook: Oei: deze plek in de keuken vergeten we het vaakst schoon te maken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bustle UK | Beeld: iStock