Rowan Hattu

Deze snack steekt er met kop en schouders bovenuit

We houden er allemaal wel van om op z’n tijd eventjes langs die grote gele M te rijden, toch? Meestal hebben we een favoriet als het aankomt op de menu’s en snacks, waardoor we binnen no-time onze bestelling hebben geplaatst. Maar wist je dat jouw favoriete snack misschien wel het meest ongezonde item is van het hele menu? Wij vertellen je welk item dit is.

Meest ongezondste item

Oké, we weten allemaal dat het eten bij de McDonald’s niet geheel gezond is. Maar het is wel héél lekker als je het ons vraagt. Een keer in de zoveel tijd is het dus ook heerlijk om even langs de fastfoodketen te rijden. Maar wat moet je dan in hemelsnaam kiezen?

Als het gaat om het meest ongezondste item op de menukaar bij de grote gele M, steekt er eentje met kop en schouders bovenuit. Is toevallig de Double Big Tasty jouw favoriet? Dan moeten we je er ook meteen bij vertellen dat deze burger de meeste calorieën bevat. ‘Hoeveel?’, horen we je denken. De burger bevat maar liefst 994 calorieën. Wow! Ergens is het ook best logisch dat precies deze burger het ongezondste item is op het menu, aangezien deze twee burgers én een paar plakken bacon bevat.

‘Gezondste’ items

Natuurlijk willen we niet alleen maar over de ongezonde dingen van de McDonald’s praten – wat natuurlijk wel belangrijk is om te benoemen. Maar ook de McDonald’s heeft wat ‘gezondere’ keuzes ten opzichte van de Double Big Tasty. Zo bevat een gewone hamburger 248 calorieën, een cheeseburger 297 calorieën, de McKroket 344 calorieën en de Chili Chicken 314 calorieën. Wil je nou écht op de gezonde tour gaan in de McDonald’s? Ga dan voor de Grilled Chicken Salad, waar een kleine 138 calorieën in zitten.

Lees ook: Deze cold brew koffie recepten móet je proberen

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Girl Scene | Beeld: Pixabay