Sabine

Je kunt gewicht verliezen door op de juiste momenten de juiste hoeveelheid te eten

We houden van een uitgebreide lunch en we houden ook van een uitgebreid diner. Helaas blijken beiden niet zo goed samen te gaan als je wat wilt afvallen. Dus wat kun je in dat geval beter doen? Uitgebreid lunchen of juist uitvoering dineren?

Gewichtsverlies bevorderen

Afvallen is zo makkelijk nog niet. Je moet zorgen dat je voldoende beweegt en je moet bewust omgaan met je eten. Gelukkig zijn er kleine maniertjes om het afvallen te bevorderen en een daarvan is door uitgebreid te lunchen. Soms vallen mensen niet af omdat de verhoudingen tussen hun maaltijden niet kloppen. Zo eten sommige mensen een veel te uitgebreid diner en een te sobere lunch. Draai het om – lunch dus uitgebreid en diner bescheiden – en je ziet mogelijk wel resultaat.

Grote lunch

Veel mensen die willen afvallen, trappen in de ‘Ik eet overdag maar niet te veel’-valkuil. Daardoor zijn mensen geneigd om uitgebreider te dineren. Hun caloriebalans laat dat vaak ook nog eens toe, waardoor mensen ’s avonds meer eten. Helaas is dat niet zo verstandig. Uit onderzoek gepubliceerd in American Journal of Clinical Nutrition blijkt dat een grote lunch en een kleiner diner je kunnen helpen met afvallen. Pak je het andersom aan? Dan kan gewichtverlies uitblijven.

Verschil tussen uitgebreid lunchen en uitgebreid dineren

Eet je 50 procent van je aanbevolen hoeveelheid calorieën per dag tijdens je lunch en maar 20 procent tijdens het avondeten? Dan val je volgens het onderzoek meer af. Aan het onderzoek namen 80 mensen deel met overgewicht en obesitas die in twee groepen werden gesplitst. De groep mensen die uitgebreid lunchte en sober dineerde, viel in twaalf weken bijna zes kilo af. De groep die juist ’s avonds meer at, viel over diezelfde periode vier kilo af.

Lees ook: Dit is hoeveel kilo je écht per maand kunt afvallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Acadamic | Beeld: Unsplash