Want niemand wordt nu echt blij van een harde en taaie focaccia

Voor een beetje een goede focaccia hoef je tegenwoordig niet meer in de rij te staan bij een Italiaanse panetteria. In eigen keuken flans je het broodje ook vrij makkelijk in elkaar. Om te voorkomen dat je focaccia te hard wordt, kun je bovendien een verrassend ingrediënt toevoegen aan het deeg.

Aardappelpuree

Wat je moet toevoegen aan je deeg voor een zachte focaccia? Aardappelpuree! Slecht één gestampte aardappel per platbrood is genoeg om te zorgen voor een zacht deeg. Ook zorgt het ervoor dat je deeg wat vochtiger blijft. De kans op uitdroging ligt dus niet meer op de loer en daardoor kun jij genieten van een zachte focaccia. Het is wel belangrijk dat de aardappel helemaal fijn gestampt is. Stukken aardappel in je focaccia is niet wat de Italianen aanvankelijk in gedachten hadden voor hun hemelse stukje brood. 

Hoe je te werk gaat

Zoals we net zeiden is het belangrijk dat je een zo fijn mogelijke aardappelpuree gebruikt, gemaakt van slechts één aardappel. Volg je een recept op voor een focaccia? Volg dan de verhoudingen en instructies uit dat recept op. Voeg de aardappelpuree toe op het moment dat je ook het bloem toevoegt. Blijf daarna gewoon de instructies van het originele recept volgen.

De werking

Waarom aardappelpuree nu zo goed werkt? Simpel. Aardappelen bevatten veel zetmeel en dit helpt om je deeg soepel te houden. Heb je dus nog wat aardappelpuree over? Schroom dan niet om het door je broodbeslag te doen.

Lees ook:Recept: Italiaanse carrot cake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: Pixabay