Ingrediënten
  • 10 plakken bladerdeeg
  • 1 eetlepel wokolie
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 1/2 theelepel sambal
  • 300 gram rundergehakt
  • 75 gram peen julienne/geraspte winterpeen
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 theelepel kurkuma (koenjit)
  • 1 theelepel korianderzaad (ketoembar)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 50 gram Mungo vermicelli/soe-oen (verkrijgbaar in supermarkt)
  • 1 ei
Maayke
40 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 10 plakken bladerdeeg
  • 1 eetlepel wokolie
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 1/2 theelepel sambal
  • 300 gram rundergehakt
  • 75 gram peen julienne/geraspte winterpeen
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • 1 theelepel kurkuma (koenjit)
  • 1 theelepel korianderzaad (ketoembar)
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 50 gram Mungo vermicelli/soe-oen (verkrijgbaar in supermarkt)
  • 1 ei

Lekker als lunch of borrelhapje

Vanuit de Indonesische keuken zijn deze heerlijke Indische pasteitjes ontstaan. In Indonesië zijn deze pasteitjes al een eeuwenoud recept en wordt er met de vullingen veel gevarieerd. Zo kan je ze maken met kip, gehakt of vegetarisch. Wij maakten deze pasteitjes met een vulling van pittig gehakt. Dit is hoe je ze maakt!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de Indische pasteitjes:

  • Leg de 10 bevroren plakken bladerdeeg uit om te ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snipper de sjalot en snijd de knoflooktenen fijn.
  • Verhit een koekenpan met de wokolie en fruit de sjalot aan.
  • Schep 1 1/2 theelepel sambal en voeg toe aan de pan.
  • Voeg kort daarna de knoflook toe, bak 1 minuut geurig en voeg het rundergehakt toe.
  • Rul het gehakt gaar.
  • Breng ondertussen 1 liter water aan de kook, voeg de soe-oen toe, laat 4 minuten weken en spoel af met koud water. Zet aan de kant.
  • Doe de geraspte wortel bij het gehakt en roer goed door.
  • Verkruimel het runderbouillonblokje boven de pan en voeg de basterdsuiker, kurkuma, korianderzaad en ketjap manis toe.
  • Snijd de soe-oen slierten in kleinere stukken, voeg toe aan het gehakt en mix alle ingrediënten samen. Zet het vuur uit.
  • Leg een plak bladerdeeg uit, leg in het midden een grote eetlepel pittig gehakt en vouw als een driehoek over de vulling heen. Druk met een vork de randen goed aan. Herhaal dit met alle plakken bladerdeeg.
  • Klop het ei los in een kommetje en smeer de bovenzijde van elk pasteitje in.
  • Leg de pasteitjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak gedurende 15 à 20 minuten tot het bladerdeeg goudbruin van kleur is.
  • Optioneel: bak de pasteitjes in de Airfryer. Verwarm de Airfryer 1 minuut voor op 200 °C en bak ze gedurende 10 à 15 minuten gaar.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Zo maak je makkelijk een focaccia in een gietijzeren pan

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron & Beeld: Kookfans ©