Sanne

Even geen zin in koffie? Er zijn veel meer opties voor een energieboost

Wie wel een beetje energie kan gebruiken, pakt al snel een kopje koffie. Door de cafeïne krijg je een energieboost, waardoor je er weer even tegenaan kunt. Maar wat als je geen koffie lust, of er gewoon even geen zin in hebt? De volgende zes voedingsmiddelen geven je net zoveel energie, maar dan op een andere manier. 

1. Havermout

Havermout is een simpele en effectieve manier om meer energie te krijgen. Het is een koolhydraatrijk voedingsmiddel, wat je lichaam snel kan omzetten in meer energie. Houvermout zit vol met goede vitamines en mineralen die gezond zijn voor je lijf. Onder meer vitamine B en ijzer helpen je lichaam een energieboost te geven. Eet het als ontbijt of verwerk het bijvoorbeeld in een smoothie.

2. Avocado

Het zal je niet meer verbazen dat avocado in dit lijstje staat. Avocado’s zijn een bron van gezonde vetten, bevatten goede vezels en zorgen ervoor dat je goed vol komt te zitten. Eet het bij je ontbijt zodat je ‘s ochtends meteen met een stuk meer energie aan de dag begint.

3. Banaan

Ook bananen kunnen je meer energie bezorgen. De vrucht is een bron van kalium en vitamine B6, perfecte voedingsstoffen om je dag mee te beginnen. Verwerk een banaan in je ontbijt, in een smoothie of maak er lekkere bananen pannenkoekjes van. Een goede start gegarandeerd!

4. Chi zaadjes

In chia zaadjes zit veel omega 3. Je hoeft er niet veel van te eten om met een goede dosis energie an de dag te beginnen. Twee eetlepels is al genoeg. De zaadjes nemen veel vocht op, waardoor je er ook heerlijke chiapudding mee kunt maken. Een heerlijk ontbijtje of tussendoortje!

5. Eieren

Eieren zitten vol ijzer, vitamines, proteïne en mineralen om jouw lijf te voorzien van een flinke dosis energie. Je kunt er alle kanten mee op: bakken, koken, een omelet of een roerei. Op brood, als snack of op een cracker. Wat jij lekker vindt!

6. Hüttenkäse

Hüttenkäse is rijk aan proteïne en bevat veel vitamine B12 – een vitamine die je nodig hebt om je energiek te voelen. Voeg het daarom toe aan een maaltijd voor die energieboost die je zoekt. Door de hoge hoeveelheid proteïne is hüttenkäse ook perfect om te eten voor een work-out. Verwerk het in beslag voor pannenkoekjes of eet het gewoon lekker op brood of een cracker.

Lees ook: Huh? Starbucks maakt nu koffie met olijfolie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels