23 maart 2023
Sanne

Een geheel nieuwe smaaksensatie

Starbucks komt met opvallend nieuws. De koffieketen gaat namelijk koffie maken met olijfolie. Ja, je leest het goed. Het zou een van de meest revolutionaire experimenten zijn waar Starbucks in tijden mee is gekomen. Wij praten je bij. 

Olijfolie in koffie

Koffieliefhebbers huiveren misschien al bij het idee, maar wij zijn tóch benieuwd wat de koffieketen van plan is. Het komt erop neer dat Starbucks extra vierge olijfolie verwerkt in hun nieuwste lijn koffies. Het gaat dit keer niet om een limited editon, maar om een platform dat klanten de optie geeft om hun koffie naar wens te verrijken met olijfolie. En dan hebben we het niet over een subtiel vleugje, maar over een volledige eetlepel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Starbucks Coffee ? (@starbucks)

Oleato

In Italië kunnen klanten van Starbucks al koffie met olijfolie bestellen. Italianen kunnen momenteel kiezen uit drie soorten (met olijfolie verrijkte) koffies in de zogenaamde Oleato-lijn:

  • Oleato latte met havermelk en olijfolie
  • Oleato ice shaken espresso met havermelk, hazelnoot en olijfolie
  • Oleato golden foam cold brew met gezoete melk en olijfolie

Starbucks Milaan biedt nog twee extra opties: Oleato Deconstructed met olijfolie en een scheutje citroen en de Oleato Golden Foam Espresso Martini met wodka en vanillesiroop. Klinkt interessant!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PuroMerca (@puromerca)

De smaak

We snappen dat je je nu vooral afvraagt wat olijfolie met de smaak van je koffie doet. Naast zo’n 120 extra calorieën, is dat vooral: vet. Klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar vet toevoegen aan koffie is eigenlijk niks nieuws. We voegen immers ook room of zelfs vanille-ijs toe aan onze koffies. En hoewel olijfolie een stuk minder zoet is, geeft het wel een volle, fluwelige smaak. Je zult het zelf moeten proberen, maar wij gokken dat dit best eens een succes kan worden!

Voorlopig moet je echter wel naar Italië om de Oleato-drankjes te proeven. De VS, het VK, Midden-Oosten en Japan staan ook op de planning. Het is nog even afwachten tot we deze smaaksensatie in Nederland kunnen proberen. In de tussentijd kun je natuurlijk zelf ook een eetlepel extra vierge olijfolie toevoegen aan je espresso of latte.

Lees ook: Oeh: dit zijn de meest (on)gezonde drankjes van de Starbucks

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pexels, Instagram @starbucks en @puromerca