Ingrediënten
  • 75 gram kloppudding vanillesmaak
  • 500 milliliter melk
  • 150 milliliter Licor 43
  • 200 milliliter verse slagroom, opgeklopt
  • 2 bananen, geschild en in plakjes
  • 150 gram Verkade Nizza koekjes, verkruimeld
  • 5 à 6 hele koekjes ter garnering
24 juli 2019
10 + 30 min.
5 - 6 pers.

Een dessert speciaal voor de volwassenen

We kunnen nooit genoeg bananenpuddingen eten. De variaties zijn met deze pudding dan ook oneindig. Om een kleine draai te geven aan de klassieke bananenpudding, voegden we er Licor 43 aan toe om het dessert nét even wat lekkerder te maken. Erg leuk (en lekker) om bij de eerst volgende barbecue te serveren. Let wel, deze desserts zijn alleen voor de volwassen smaakpapillen bestemd.

Deze boozy bananenpudding met Licor 43 ga je heerlijk vinden!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de boozy bananenpudding met Licor 43:

  • Klop de puddingmix, melk en Licor 43 in een grote kom tot het dik is.
  • Koel de puddingmix 10 minuten in de koelkast.
  • Gebruik 5 of 6 Mason jars om de bananenpudding in te serveren.
  • Begin met een laag bananenpudding, schep hier een laag geklopte slagroom op, voeg een aantal bananenschijfjes toe en maak af met wat verkruimelde Nizza koekjes.
  • Herhaal deze stappen nogmaals tot de Mason jar tot de rand gevuld is.
  • Sluit af met een laag opgeklopte slagroom en garneer met wat verkruimelde koekjes, één heel koekje en een schijfje banaan.
  • Zet de desserts nog even in de koelkast voor het serveren aan.
  • Eet smakelijk!

Bekijk hier de video met de volledige uitleg:

Lees ook: Banoffee met Bastognekruimels in een glaasje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill, Delish

Ingrediënten
  • 75 gram kloppudding vanillesmaak
  • 500 milliliter melk
  • 150 milliliter Licor 43
  • 200 milliliter verse slagroom, opgeklopt
  • 2 bananen, geschild en in plakjes
  • 150 gram Verkade Nizza koekjes, verkruimeld
  • 5 à 6 hele koekjes ter garnering