Esther Reitsema

Deze voedingsmiddelen zijn toch wat minder gezond dan gedacht

Van chips weten we allemaal dat er meer zout in zit dan goed voor ons is. Er zijn echter ook een aantal producten die een gezond imago hebben, maar eigenlijk meer zout bevatten dan een zakje chips. We zetten ze op een rij.

1. Gerookte zalm

Dat vis eten goed is voor je gezondheid, is inmiddels algemeen bekend. Ook gerookte zalm kent de nodige gezondheidsvoordelen. Het is rijk aan eiwitten en heeft een hoog omega 3-gehalte. Toch is het niet aan te raden om elke dag een flinke portie gerookte zalm naar binnen te werken. Het bevat namelijk 3,5 gram zout per 100 gram, en dat is behoorlijk veel. Dat zout zit ‘m overigens vooral in het feit dat de zalm gerookt is: zalmfilet bevat namelijk maar 0,1 gram per 100 gram.

2. Roggebrood

Roggebrood is zo’n product dat er ontzettend gezond uitziet. Toegegeven, het bevat veel vezels en dat is een goed ding, maar ook bij roggebrood is het zoutgehalte aan de hoge kant. Het bevat 1,15 gram zout per 100 gram: het dubbele van een zakje chips.

3. Soep uit pak

Je zou misschien denken dat een soepje niet veel kwaad kan, maar de kant-en-klare soepen in pak kun je beter laten liggen. Met een portie tomatensoep uit pak krijg je per portie al zo’n 2 gram zout binnen. Laat staan wanneer je er nog croutons, brood of soepstengels bij eet. Volgende keer dus toch maar zelf maken!

4. Sushi

Het spijt ons om dit te moeten vertellen, maar ook sushi is rijk aan zout. Met één portie krijg je al 3 gram zout binnen, en dan rekenen we de sojasaus nog niet eens mee. Na een all-you-can-eat-avondje zou het dus zomaar kunnen dat je voor de hele week genoeg zout binnen hebt.

5. Vegaburgers

Ook vegaburgers zijn minder gezond dan ze lijken. In één burger zit al ongeveer 1,1 gram zout. Tel daar een hamburgerbroodje en de nodige saus bij op en je hebt je portie zout voor de dag al lang en breed weer binnen.

wp_ad_camp_5]

Lees ook: Aha: zoveel thee mag je op een dag drinken

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Pexels