Redactie Kookfans

Aha!

Je kent het wel: je hebt heel veel trek, maar geen zin om te koken dus dan ga je maar naar de McDonald’s. Herkenbaar, hè? Wel is het verstandig om dan rekening te houden met een specifiek dingetje: bestel namelijk nooit een grote friet bij de grote gele M. Wij leggen je uit waarom niet.

Verschil

Snackspert Elke Bosman is op onderzoek uitgegaan om te kijken wat het werkelijke verschil nou eigenlijk is tussen een medium friet en een grote friet. Zo haalde hij zelf de twee varianten van de friet om ze te vergelijken. Maar wat hij toen ontdekte… Het blijkt namelijk dat een medium friet 116 gram weegt, en een grote friet 130 gram. Dit is dus een verschil van 14 gram, wat eigenlijk een verschil is van maar ongeveer tien frietjes!

Prijs

Als we de prijzen dus met elkaar gaan vergelijken, krijg je voor een grote friet dus veel minder waar voor je geld. Zo kost een grote friet 3,25 euro en een medium friet 2,85 euro. Simpel uitgelegd: je betaalt dus 40 cent meer voor maar liefst tien frietjes. Hm…. wij weten het wel!

Reactie

McDonalds zelf heeft de resultaten van het onderzoek van Elke ook gezien en hebben inmiddels ook gereageerd. Zo schrijven ze: “Onze porties Franse frietjes worden handmatig gevuld door onze Crew, daarom kan het soms iets verschillen. Een portie medium friet hoort 114 gram te bevatten, een grote portie 150 gram.” Aha!

Lees ook: Heerlijk zomers recept: zo maak je een Apple Cider Spritz

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock