Zou jij hier het geduld voor hebben?

Wanneer wij in de keuken staan, willen we er best wat tijd en moeite in steken. Maar uiteindelijk geldt dat we toch ook wel érg graag op korte termijn van onze creaties willen genieten. Kok Alvin Zhou pakt dit heel anders aan.

Uren in de keuken

Alvin Zhou is een Amerikaanse chef die kookvideo’s uploadt op YouTube. Op zich niks bijzonders aan. Genoeg anderen maken uitgebreide kookvideo’s waar het water je van in de mond loopt. Zhou maakt het echter wel heel bont: voor een stel ‘simpele’ koekjes trekt hij 48 uur uit. Of wat dacht je van 24 uur voor een lekker kipgerecht? Eerlijk is eerlijk, de video’s zijn vooral heel rustgevend om te kijken. En oké, een béétje jaloersmakend. Wij delen een paar van zijn beste video’s.

Allereerst: de koekjes

Koekjes bakken: lekker, snel, en makkelijk. Althans, dat denk je. Zhou maakt er een ware kunst van, en spendeert 48 uur in de keuken om de perfecte chocolate chip cookies te maken. Hier komt een stuk meer bij kijken dan alleen wat deeg en stukjes chocolade. Van zelfgemaakte fudge tot espresso, het komt allemaal voorbij.

Honderd uur voor lasagne

Natuurlijk zit er flink wat tijd in een goede lasagne. Zhou tilt dit echter naar een heel nieuw niveau met zijn honderd-uren-lasagne. Hij legt in de omschrijving uit dat hij voor zijn werk bij website Tasty al eens een lasagne met honderd lagen heeft gemaakt. Nu heeft hij een soortgelijk idee zijn eigen twist gegeven, door honderd uur tijd en liefde aan het gerecht te besteden. Het resultaat mag er in elk geval zijn.

Heel veel geduld voor brownies

Van alle video’s vinden we deze wel het meest indrukwekkend: wij zouden écht geen honderd uur kunnen wachten om een stel verse brownies te verslinden. Zhou kan dit geduld gelukkig wel opbrengen, met onderstaande video als gevolg. Hij schrijft: “Ik heb ook een keer geprobeerd om de brownies zo snel mogelijk af te bakken, maar ik merk toch dat de uren werk die ik erin steek het verschil maken. Snellere brownies smaken nog steeds wel goed, maar het kan met meer tijd nog zoveel beter.” Kortom: misschien toch maar proberen om ook honderd uur in de keuken te staan.

 

Lees ook: De 10 beste kookkanalen op YouTube – voor gevorderden én beginners

Bron: Alvin Zhou | Beeld: Videostill YouTube Alvin Zhou