25 min.
1 pers.

Eens wat anders dan een crêpe als dessert

Wel zin in crêpes, maar er niet de tijd en het geduld voor? Met een tortilla als basis heb je binnen no-time lekkere zoete tortilla’s. En met Nutella en aardbeien is dit dessert helemaal een feestje voor de smaakpapillen. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de zoete tortilla:

  • Snijd de aardbeien en bananen in schijfjes van ongeveer een centimeter.
  • Leg de tortilla plat neer en snijd één rechte lijn vanuit het midden naar de rand. Het is het handigst dit recht naar onder te doen.
  • Bedek de tortilla in kwarten. Rechtsonder (dus naast de snede) doe je de Nutella, linksonder de bananenschijfjes, rechtsboven de aardbeien, en linksboven het kokosschaafsel.
  • Vouw de kwart met de Nutella omhoog over de aardbeien.
  • Vouw nu naar links, zodat de laag met Nutella en aardbeien over de laag met kokos ligt.
  • Vouw ten slotte de tortilla naar onder. Nu heb je een soort zakje van de tortilla gemaakt.
  • Bestrijk dit ‘tortilla-zakje’ aan beide zijden met de gesmolten boter.
  • Doe het geheel in een pan op middelhoog vuur. Bak beide zijden goud-bruin en krokant.
  • Laat even afkoelen en voilà. Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: aardbei-banaan crêpetaart

Bron: So Yummy | Beeld:  Videostill Youtube, Brown Girls Kitchen

Ingrediënten
  • 1 Grote tortilla
  • 3 à 4 Aardbeien
  • 1 Banaan
  • 30 Gram kokosnootschaafsel
  • 30 Gram Nutella
  • 100 Gram gesmolten boter