Ingrediënten
  • 30 + 30 gram roomboter
  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 500 gram kipgehakt
  • 40 gram panko
  • Snuf nootmuskaat
  • Snuf witte peper
  • Snuf zout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels bloem
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 1,5 eetlepel Worcestershire saus
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 240 milliliter slagroom
  • Handvol verse peterselie, gesneden
Christel
30 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 30 + 30 gram roomboter
  • 3 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 500 gram kipgehakt
  • 40 gram panko
  • Snuf nootmuskaat
  • Snuf witte peper
  • Snuf zout
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels bloem
  • 240 milliliter kippenbouillon
  • 1,5 eetlepel Worcestershire saus
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 240 milliliter slagroom
  • Handvol verse peterselie, gesneden

Deze kipgehaktballetjes zijn niet te weerstaan

Wij zijn dol op Zweedse gehaktballetjes. Als we naar IKEA gaan, mag een bezoekje aan het restaurant dan ook niet ontbreken. Meestal worden de Zweedse gehaktballetjes gemaakt van rund of varken. Dit keer gooiden we het over een andere boeg en rolden we balletjes van kipgehakt. De kipgehaktballetjes in combinatie met een romige mosterdsaus maken dit gerecht voor herhaling vatbaar!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Verhit 30 gram boter in een grote koekenpan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de sjalot en knoflook toe als de boter volledig is gesmolten.
  • Laat de sjalot en knoflook zweten. Voeg daarna de panko, nootmuskaat, witte peper en het zout toe. Roer tot alles goed is vermengd en laat afkoelen.
  • Doe het kipgehakt in een kom en voeg het ei en het afgekoelde pankomengsel toe. Doe een beetje olijfolie op je handen en kneed het gehakt tot alles goed met elkaar is vermengd.
  • Rol daarna 12 tot 14 balletjes uit het kipgehakt en zet apart.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in dezelfde pan en bak de kipgehaktballetjes langzaam aan alle kanten bruin. Zet daarna apart.
  • Smelt de overgebleven boter in dezelfde pan en voeg de bloem toe. Roer tot alles goed is vermengd en bak het mengsel tot het lichtbruin is.
  • Schenk de kippenbouillon langzaam in de pan terwijl je blijft roeren.
  • Voeg de dijonmosterd en Worcestershire saus toe en meng tot een geheel.
  • Schenk de slagroom bij de saus en breng op smaak met wat zout. Roer tot alles goed is vermengd en voeg de gehaktballetjes toe.
  • Roer de gehaktballetjes door de saus. Laat vervolgens 7 minuten op het vuur staan.
  • Serveer de gehaktballetjes met verse peterselie. Geniet ervan!

Ook lekker: Tiramisu-ijstaart

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: 30 Recipe | Beeld: Videosill