Ingrediënten
  • Boter, om in te vetten
  • 2 grote eieren
  • 210 gram kristalsuiker
  • 240 gram zure room
  • 110 gram olijfolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 260 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 middelgrote citroen
  • 1/2 eetlepel maizena
  • 450 gram bosbessen
  • Poedersuiker, ter decoratie
Christel
80 min.
8 - 12 pers.
Ingrediënten
  • Boter, om in te vetten
  • 2 grote eieren
  • 210 gram kristalsuiker
  • 240 gram zure room
  • 110 gram olijfolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Snufje zout
  • 260 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 middelgrote citroen
  • 1/2 eetlepel maizena
  • 450 gram bosbessen
  • Poedersuiker, ter decoratie

Deze bosbessen-citroencake is heerlijk bij de koffie of thee!

Als je iemand op de koffie of thee krijgt, mag iets lekkers eigenlijk niet ontbreken. Met deze bosbessen-citroencake maak je geheid indruk op je gasten. Deze cake is zoet en romig van smaak en er zit maar liefst een pond blauwe bessen in: een echte smaaksensatie!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 °. Bekleed de bodem van een taartvorm (22 cm) met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.
  • Doe de eieren en kristalsuiker in een grote kom en klop dit met een handmixer tot een dik en licht geheel. Dit duurt zo’n 4 tot 5 minuten.
  • Voeg de zure room, olijfolie, het vanille-extract en een snufje zout toe. Mix tot alles goed is vermengd.
  • Doe de boem in een andere kom en roer het bakpoeder erdoorheen.
  • Voeg de bloem in delen toe aan het natte mengsel. Meng alles goed met een garde voordat je opnieuw wat bloem toevoegt.
  • Rasp de citroen boven de kom. Snijd de citroen doormidden en knijp een van de helften boven de kom uit. Pas op dat er geen zaadjes in de kom komen. Roer opnieuw door.
  • Was de bosbessen en droog af. Voeg de maizena en 1/2 theelepel citroensap toe. Roer goed door.
  • Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig in de taartvorm. Verdeel hier de helft van de bosbessen over. Schenk de rest van het beslag over de bosbessen en sprenkel de rest van de bosbessen over het beslag. Druk de bosbessen een beetje in het beslag.
  • Bak de cake gaar in zo’n 55 minuten.
  • Laat de cake 20 minuten afkoelen en garneer de cake met poedersuiker.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Tiramisu-ijstaart

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: Videostill