Ingrediënten
  • 80 gram mascarpone
  • 160 milliliter + 240 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels + 4 theelepels vanille-extract
  • 100 gram suiker
  • 60 milliliter oploskoffie
  • 2 eiwitten
  • 240 milliliter gecondenseerde melk
  • 120 milliliter koffie
  • 120 milliliter koffielikeur
  • 1 pak (125 gram) lange vingers
  • Cacaopoeder
Christel
30 min + 5 uur in de vriezer min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 80 gram mascarpone
  • 160 milliliter + 240 milliliter slagroom
  • 2 eetlepels + 4 theelepels vanille-extract
  • 100 gram suiker
  • 60 milliliter oploskoffie
  • 2 eiwitten
  • 240 milliliter gecondenseerde melk
  • 120 milliliter koffie
  • 120 milliliter koffielikeur
  • 1 pak (125 gram) lange vingers
  • Cacaopoeder

Hier willen wij wel een stukje van!

Als de mussen van het dak vallen, eten we ijsjes bij de vleet. Daarnaast slaan we een stukje tiramisu ook nooit af. Herkenbaar? Waag je dan eens aan deze tiramisu-ijstaart. Deze traktatie is niet te weerstaan als je dol bent op ijs en tiramisu.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Doe de mascarpone, 160 milliliter slagroom en 2 eetlepels vanille-extract in een kom en klop tot een dik geheel. Zet in de koelkast.
  • Zet een kleine pan op een laag vuur en voeg de suiker en oploskoffie toe. Laat net zo lang op het vuur staan tot er een dunne siroop is ontstaan. Laat even afkoelen.
  • Doe de eiwitten in een grote kom en klop met een handmixer tot zachte pieken. Schenk de siroop langzaam bij de eiwitten en blijf kloppen.
  • Pak je mascarpone-slagroommengsel er weer bij en voeg daar ¼ van het eiwitmengel aan toe. Roer tot alles goed is vermengd. Herhaal dit tot het eiwitmengsel op is.
  • Bekleed een cakevorm met vershoudfolie en schenk het eiwitmengsel in de vorm. Zet 1 uur in de vriezer.
  • Doe 240 milliliter slagroom in een kom en mix het met een handmixer tot een dikker mengsel.
  • Schenk vervolgens de gecondenseerde melk bij het roommengsel, terwijl je blijf mixen. Voeg 4 theelepels vanille-extract toe en roer. 
  • Haal de cakevorm uit de vriezer.
  • Meng de koffie en koffielikeur in een kom en dip de lange vingers erin.
  • Leg de lange vingers op het bevroren roommengsel. Schenk daarna het gecondenseerde roommengsel over de lange vingers.
  • Dip opnieuw lange vingers in de koffie en leg die erbovenop. Zet 4 uur in de vriezer.
  • Garneer je tiramisu-ijstaart met wat cacaopoeder en eet smakelijk!

Ook lekker: Aardbei-rabarbertaart

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tastemade | Beeld: Videostill