Fabiën
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram fusilli pasta
  • 1 hele courgette
  • 150 gram gerookte kip
  • 1 zak gemengde sla
  • 1 halve komkommer
  • Parmezaanse kaas flakes
  • Kappertjes
  • Olijfolie
  • Dressing naar keuze (honing-mosterd bijv.)

Makkelijk en snel op tafel!

In de zomer eten we het liefst een niet al te zware maaltijd. Een lekkere salade is dan ook perfect voor de warmere temperaturen. Toch zin in iets vullends? Dan kun je je salade altijd omtoveren tot een pastasalade. We hebben een heerlijk recept voor je klaarstaan.

Zo maak je de salade

De pastasalade is in een handomdraai klaar te maken. De truc zit ‘m in het grillen van de courgette, die de salade net wat smaakvoller maakt.

  • Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de courgette in plakjes en leg ze met een beetje olijfolie in een pan.
  • Bestrooi de courgette met wat peper en zout en paprikapoeder.
  • Bak voor ongeveer 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
  • Gooi de gemengde sla in een kom, gooi de pasta daarover en voeg vervolgens de komkommer, gerookte kip, gegrilde courgetten, parmezaanse kaas en kappertjes toe.
  • Giet de dressing eroverheen.
  • Bestrooi eventueel nog met wat bieslook ter garnering.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Romige ovenschotel met prei

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron & beeld: Kookfans