Fabiën

Grote kans dat jij dit ook weleens doet…

Een broodje hamburger is zo gemaakt. Vooral in de zomer gooien we graag hamburgers op de BBQ en zijn ze binnen een paar minuten klaar. Maarre, bij het bakken van zo’n lekker stukje vlees willen we allemaal nog weleens een fout maken. Door deze fout gaat de hamburger minder lekker smaken en dat wil je natuurlijk niet! We leggen je uit wat je vooral niet moet doen tijdens het bakken van een burger.

Hamburgers

Als je laat thuis bent of snel moet eten, is het zo makkelijk om iets af te halen of een kant-en-klaarmaaltijd in de oven of magnetron te stoppen. Ga je daarentegen toch zelf aan de slag in de keuken en wil je voor jezelf een hamburger maken? Voorkom dan dat je deze ene fout maakt.

Fout

Ligt je hamburger in de koekenpan te garen? Dan zijn we nog weleens geneigd om met een spatel op de burger te drukken. Opeens hoor je veel meer gesis en krijg je het idee dat het garen sneller gaat. Maar is het wel zo’n goed idee? Nee, juist niet. Het gesis dat je hoort, wordt veroorzaakt door de sappen die de burger verlaten. Maar de sappen keren niet terug in de burger. Oftewel: je houdt een droge burger over. Druk je burgers voortaan niet meer aan wanneer ze in de pan liggen en je burgers blijven veel sappiger.

Lees ook: Recept: hamburgersoep

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Buzzfeed | Beeld: Pexels