09 oktober 2020
Sanne

Door het succesvolle programma zou je sneller naar gesuikerde snacks grijpen

Bakwedstrijden op tv: we genieten er met zijn allen maar wat graag van. Amateurbakkers die de strijd met elkaar aangaan en de meest prachtige cakes, taarten en andere lekkernijen neerzetten. Niet alleen in Nederland is dit concept een tv-hit, ook in Engeland is het razend populair. Maar daar zijn obesitasexperts het niet langer mee eens… 

Van de buis

The Great British Bake Off – de Britse variant van Heel Holland Bakt – zou van de buis gehaald moeten worden. Het zijn de woorden van de Britse gezondheidsexpert Tam Fry. Hij is voorzitter van het National Obesity Forum, een organisatie die zich inzet voor een gezond gewicht voor elke Brit. The Great British Bake Off is een enorme hit in England en dat is best gevaarlijk volgens de organisatie. De taartenwedstrijd zou ervoor zorgen dat je sneller naar ongezonde snacks grijpt met veel suiker, helemaal nu het coronavirus op de loer ligt. Daarnaast hebben Britten gemiddeld gezien al de meeste inwoners met een ongezond gewicht.

Gezondheidswaarschuwing

Overgewicht is één van de risicofactoren wanneer je het coronavirus krijgt. Als het aan Fry ligt moet er op z’n minst een gezondheidswaarschuwing komen voor het programma begint: “Channel 4 zou met een waarschuwing moeten komen waarin duidelijk wordt dat de taarten heerlijk zijn, maar de hoeveelheid suiker totaal geen voedingswaarde heeft en absoluut niet gezond is.”

Kijkcijfers

Het programma zit de Britse gezondheidsexpert duidelijk niet lekker. Volgens Fry gaat het de zender alleen maar om de kijkcijfers. “Overmatig suiker eten zorgt voor overgewicht en dat is een serieus risico als je besmet raakt met het coronavirus. Channel 4 zou zich moeten realiseren wat voor schade zo’n ‘entertainmentprogramma’ kan aanrichten”, legt Tam uit.

Heel Holland Bakt Kids

Of het programma ook echt van de buis wordt gehaald is niet bekend. In de tussentijd kunnen we in Nederland nog gewoon genieten van Heel Holland Bakt Kids, wat afgelopen week is begonnen.

Lees ook: Zet ‘t in je agenda: op deze datum begint Heel Holland Bakt weer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Pexels