07 december 2023
Fabiën

Er zou een verkeerd etiket op het product zitten

Fouten maken is menselijk en tijdens de productie van sommige producten gaat er nog weleens iets mis. Zo ook tijdens de productie van vers ragout rundvlees dat je bij de supermarkt Vomar kunt kopen. De winkelketen heeft namelijk een belangrijke allergenenwaarschuwing voor het product afgekondigd.

Verkeerd etiket

De website Productwaarschuwing.nl meldt dat Vomar een allergenenwaarschuwing heeft uitgegeven, omdat er een verkeerd etiket op een van hun producten zou zitten. “Supermarktketen Vomar heeft een allergenenwaarschuwing uitgegeven voor het product Vomar Verse Ragout Rundvlees. Op sommige verpakkingen zit een verkeerd etiket. De allergeen VIS zit in het product, maar dat staat er nu niet op”, klinkt het op de site.

Op de verpakking zit het etiket van ragout kip. In die ragout zit geen vis, maar in de ragout rundvlees is wel vis verwerkt. Dat staat nu niet op het etiket.

Allergie

De Vomar Verse Ragout Rundvlees is dus niet geschikt voor mensen met een VIS-allergie. De supermarktketen raadt mensen met een allergie voor vis aan om het product terug te brengen naar de winkel. De klant krijgt dan het aankoopbedrag terug. Mocht je nou geen allergie voor vis hebben, dan kun je de ragout wel eten.

De allergenenwaarschuwing geldt voor de Vomar Verse Ragout Rundvlees met TGT-datum 11-12-2023 en met batchcode 112.

 

 

 

Lees ook: Veiligheidswaarschuwing voor DekaMarkt’s Ensalada kaas pesto

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Productwaarschuwing | Beeld: Adobe Stock