Recept: zo maak je zelf knapperige granola

Jaimy Boer
1 uur en 45 min min.
15 pers.
Ingrediënten
  • 95 gram ongebrande hazelnoten
  • 6 eetlepels vloeibare honing
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gram havermout
  • 55 gram geraspte kokos
  • 100 gram pompoenpitten
  • 150 gram gedroogde cranberry's

Easy peasy!

Wij starten onze dag het liefst met een kommetje granola, yoghurt en vers fruit. Nu kun je een kant-en-klaar pak in de supermarkt kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker – en lekkerder. Met dit recept wordt het heerlijk krokant! 

Zo maak je knapperige granola:

  • Verwarm de oven voor op 170 °C.
  • Hak de hazelnoten grof. Meng de hazelnoten, honing, olie, havermout en kokos in een kom.
  • Strooi het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 minuten krokant. Schep elke 10 minuten om.
  • Neem de granola uit de oven en laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen.
  • Meng de afgekoelde granola met de pompoenpitten en cranberry’s.
  • Bewaar in een afgesloten pot. Je kunt het maximaal 2 weken bewaren.

Variatie

Als je eenmaal alle ingrediënten in huis hebt, kun je dus elke maand zelf knapperig granola maken. Je kunt het bij dit recept houden, maar ook nog andere ingrediënten toevoegen. Voeg eens chocolade toe voor een zoete topping of gedroogde banaan. Variatie is eindeloos!

Lees ook: Recept: knapperige granola-koekjes met vijgen en amandelen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Albert Heijn | Beeld: Pexels