Ruth Stuut
45 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 2 rollen Oreo koekjes van circa 154 gram
  • 200 gram witte chocolade
  • 75 gram roomkaas of chocoladepasta

Wat een top combinatie!

Op de redactie van Kookfans zijn we gek op Oreo’s. De ronde koekjes worden al in zoveel verschillende recepten verwerkt, maar nu hebben we wel een heel eenvoudig en smakelijk recept ontdekt. De heerlijke Oreo chocolade truffels tover je met maar drie ingrediënten zo op tafel.

Chocolade of roomkaas

De crunch van het koekje combineren met het zachte roomkaas is een combinatie waar menig persoon enthousiast van wordt. Door de Oreo koekjes te verkruimelen en samen te mengen met roomkaas krijg je dit heerlijke effect! In plaatst van roomkaas kan je ook voor chocoladepasta gaan. Onze favoriet voor dit recept is door MonChou te gebruiken. Deze lekker stevige roomkaas heeft een eigenzinnige smaak, die wij echt super lekker vinden voor dit recept.

Waar je voor kiest heeft op de uitvoering van het recept weinig invloed. Het enige waar je eventjes om moet denken is dat wanneer je voor MonChou kiest, je dit gebruikt wanneer het op kamertemperatuur is. Zo kan je het lekker goed kneden met de kruimels, en krijg je een gladde, zachte structuur voor je truffels.

Zo ga je te werk:

  • Maal de Oreo koekjes fijn in een keukenmachine. Bewaar ongeveer 2 a 3 eetlepels van de kruimels apart.
  • Voeg de roomkaas of chocoladepasta toe aan de rest en kneed dit er door heen.
  • Draai 24 kleine balletjes van het mengsel en leg ze op een stuk bakpapier of aluminiumfolie.
  • Laat de balletjes opstijven in de koelkast (1 uur) of in de vriezer (20 minuten). Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.
  • Haal de balletjes één voor één door de chocolade. Leg na het onderdompelen de truffels weer terug op het papier of folie.
  • Kruimel wat van de overgebleven kruimels over de chocolade truffels en laat ze hard worden in koelkast of vriezer.

Smullen Geblazen! Heb je zin om nog wat extra variatie toe te voegen aan deze super makkelijke Oreo truffels? Als je fan bent van kokos kan je nadat je ze in de chocolade hebt gedoopt nog wat kokosschaafsel er overheen strooien. En, mocht je écht van kokos houden zou je dit ook al door het mengsel kunnen doen met de roomkaas! Keuze genoeg!

Ook lekker: Recept: Rolo cheesecake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Leuke Recepten | Beeld: Pexels / Brian Phetmeuangma