Redactie Kookfans
60 min.
4 pers.

Wat een goed idee!

Nog even en het is weer Pasen! Behalve Paasbrood en chocolade Paashazen is het Paasfeest natuurlijk niet compleet zonder paaseitjes! Je kan natuurlijk chocolade paaseitjes in de winkel kopen, maar het is nog leuker om ze zelf te maken! In dit artikel lees je hoe je deze heerlijke delicatesse maakt. 

Ingrediënten en benodigdheden

Tijdens Pasen is het gezellig om samen met vrienden of familie de keuken in te duiken en de lekkerste gerechten te maken. Zelf paaseieren maken is heel makkelijk én ze zijn heerlijk bij de paasbrunch of als dessert. Je hebt er maar een paar ingrediënten en spullen voor nodig: 

  • 500 gram melk- of pure chocoladerepen  
  • Witte chocolade  
  • 2 vormen voor paaseieren 
  • Keukenthermometer 
  • Spatel 
  • Bakkwastje 
  • Scherp mesje  

Paaseieren zoals in de winkel? Het is mogelijk!

Stap 1. Breek de chocoladerepen in stukken en smelt 375 gram au bain marie. Pure chocolade moet je tot 48 graden verwarmen en melkchocolade tot 45 graden. Haal het van het vuur als het op temperatuur en gesmolten is.  

Stap 2. Voeg de rest van de stukken toe aan de gesmolten chocola om het te ‘temperen’, ofwel op de juiste temperatuur te brengen. Roer het net zo lang, totdat de pure chocolade nog maar een temperatuur van 32 graden en de melkchocolade een temperatuur van 30 graden heeft en het een glad geheel is.  

Stap 3. Giet de chocola in de vorm totdat deze helemaal gevuld is. Zorg ervoor dat ook de randen goed zijn gevuld.  

Stap 4. Zet de vorm op zijn kop op een bakje zodat de overtollige chocolade eruit druipt en zet hem daarna in de koelkast om uit te harden.  

Stap 5. Herhaal dit proces bij de tweede vorm. 

Stap 6. Controleer of de chocolade goed hard geworden is en druk de twee helften voorzichtig uit de vorm. 

Stap 6. Warm een klein beetje van de overgebleven chocola opnieuw op en bestrijk hiermee de randen van de beide helften. Druk daarna de twee helften voorzichtig op elkaar. Maak het geheel mooi vlak. Leg het ei terug in de vorm en laat het opnieuw een kwartier uitharden in de koelkast.  

Stap 7. Smelt de witte chocolade en decoreer het ei aan de buitenkant. Maak bijvoorbeeld met het bakkwastje leuke stippen of strepen.  

Extra tip: Voordat je de beide helften op elkaar drukt kan je ze vullen met bijvoorbeeld snoepjes, hagelslag of smarties om de traktatie extra lekker te maken! Het is ook leuk om hem aan de buitenkant te decoreren, bijvoorbeeld met eetbare strooisels. Zo ziet je paasei er extra feestelijk uit! 

Met deze heerlijke zelfgemaakte eitjes wordt het ook dit jaar weer op en top genieten aan de Paastafel. Vrolijk Paasfeest!  

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner. 

Lees ook: Recept: cheesecake met paaseieren voor de paasdagen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Beeld: Pexels