Redactie Kookfans
Ingrediënten
  • 75 gram roomboter op kamertemperatuur 
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • Optioneel: peper en zout, naar smaak

Snel, makkelijk en ontzettend lekker

Wij hebben altijd kruidenboter op voorraad. Het smeersel is heerlijk op een stukje stokbrood, maar ook over een gegrild stukje vlees of verwerkte in een recept. Nu kun je kruidenboter natuurlijk kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar zelfgemaakt is het nog veel lekkerder.  Voor dit recept heb je maar vier ingrediënten nodig, dus moeilijk is het zeker niet. Aan de slag! 

Zo maak je zelf kruidenboter:

  • Doe de roomboter (deze moet op kamertemperatuur zijn, anders is het lastig te mengen) in een grote kom.
  • Snijd de peterselie fijn en gooi dit ook in de kom.
  • Pers de teentjes knoflook boven de kom en giet het citroensap eroverheen.
  • Breng het geheel op smaak met zeezout en peper en roer alles goed door elkaar.
  • Bewaar de boter afgedekt in de koelkast en laat voor gebruik even op kamertemperatuur komen zodat hij beter smeerbaar is.
  • Eet smakelijk!

Tip: vervang de peterselie eens door zongedroogde tomaten en groene olijven en je hebt een heerlijke mediterraanse kruidenboter!

Ook lekker: Recept: loaded Boursin aardappelpuree

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet, Kookfans archief | Beeld: Adobe Stock