Kookfans

Hallo perfecte pannenkoeken!

Pannenkoeken bakken blijft altijd een flinke klus. Het duurt niet alleen ontzettend lang voordat je een flinke stapel pannenkoeken hebt gebakken, het is ook een uitdaging om ze perfect te krijgen. Tot nu! Want dankzij deze handige tips bak jij in vervolg de altijd de perfecte pannenkoek. 

Pannenkoeken bakken

Pannenkoeken bakken is voor het hele gezin een echt feestje. Van jong tot oud: iedereen lust een lekkere pannenkoek. Het bakken ervan lijkt een eitje, maar bij ons komt het regelmatig voor dat we een totaal mislukt exemplaar de pan uit schuiven – en dan hebben we het helaas niet alleen over de eerste.

Jammer natuurlijk, want het is wel zo leuk om mooie en gladde pannenkoeken te bakken. Gelukkig hebben we een aantal tips verzameld waarmee jij dit in vervolg ook voor elkaar krijgt.

Handige tips

Gelukkig hebben wij een aantal makkelijke tips voor je waarmee je pannenkoeken nooit meer gaan mislukken! Die van jou zien er voortaan altijd uit om door een ringetje te halen. Of om gewoon heel veel van te eten natuurlijk!

Rauwe aardappel: Heb je nog een zak aardappels in huis liggen? Om aanbakken te voorkomen kun je de koekenpan van tevoren insmeren met een halve rauwe aardappel. Kleine moeite, groot plezier!

Verwarmde olie: Door een beetje (verwarmde) olie door het beslag te mengen, gaat het bakken van pannenkoeken makkelijker.

Begin op tijd: Maak je beslag voor pannenkoeken ruim van tevoren. Na een paar uur of zelfs een dag is het beslag beter gemengd en worden de pannenkoeken veel lekkerder. Een scheut bier erbij werkt ook geweldig!

Luchtige pannenkoeken: Wil je luchtige pannenkoeken maken? We noemden het net al even, maar wat bier of karnemelk in plaats van melk erbij werkt daarvoor heel goed.

Ook lekker: Ontbijtrecept: pannenkoekmuffins met fruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Kookfans archief | Beeld: Pexels