Hanna Mellema
5 min.
Ingrediënten
  • 100 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 2-3 tenen knoflook
  • 1 theelepel fijngesneden peterselie
  • Snufje zeezout

Lekker op een stokbroodje!

Wat is er nou beter dan boter? Knoflookboter! Met dit recept maak je een smaakvolle spread die barst van de smaak. Enne, het is ook nog eens mega makkelijk: je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig, en het is met 5 minuten klaar. Heerlijk om op een broodje of toast te smeren, maar ook om door je groente- of vleesgerecht te doen. Waar wacht je nog op?

Dit moet je doen:

  • Zorg ervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is, en snijd deze in blokjes om het mengen makkelijker te maken. Pers de knoflook fijn.
  • Doe de boter in een kom, samen met de knoflook, peterselie en een snuf zeezout. Roer dit goed door met een lepel of spateltje.
  • En that’s it. Ja, echt! Je knoflookboter is helemaal klaar om te smeren of dippen. Smullen maar!

Serveersuggesties

Een likje knoflookboter kan allerlei soorten eten naar een hoger niveau tillen. Hieronder enkele suggesties:

  • Brood: Smeer de knoflookboter op een stokbroodje voor een heerlijk bijgerecht of borrelhapje. Of beleg je bagel ermee voor een lekker ontbijtje!
  • Geroosterde groenten: Roer de knoflookboter door geroosterde groenten zoals broccoli, bloemkool of wortelen om deze een extra smaakboost te geven.
  • Aardappel: Ook bij aardappelen is knoflookboter de perfecte toevoeging. Maak eens een inkeping in een gepofte aardappel en voeg daar een klodder knoflookboter toe! Of meng de boter direct door je aardappelpuree.
  • Vlees en vis: Als laatste is de knoflookboter ook ontzettend lekker bij een stukje vis of vlees. Geef je biefstuk of zalm nóg meer smaak door deze te bakken in de boter. Succes gegarandeerd!

Lees ook: Recept: quesadillas met BBQ pulled chicken

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Love and Lemons | Beeld: Adobe Stock