Redactie Kookfans

Noteer ze op je boodschappenlijstje

Je hersenen een boost geven kan eenvoudig met de juiste voedingsmiddelen. Bepaalde soorten eten en drinken bevatten stofjes, die je bovenkamer veel goeds doen. Wij zetten er vijf op een rijtje. 

1. Pure chocolade

Als je denkt aan gezonde voedingsmiddelen, denk je waarschijnlijk niet meteen aan chocolade. Toch is pure chocolade enorm gezond. Wel moeten we daarbij zeggen dat de reep minsten 85% cacao moet bevatten, wil je de positieve effecten merken. Dankzij het stofje magnesium in pure chocolade, blijven je hersenen in topconditie.

2. Spinazie

Waarvan we al wel wisten dat het gezond is, is spinazie. Deze groenen groente is goed voor je geheugen en focus, dankzij de hoge gehaltes aan antioxidanten en vitamine B. Eet het ‘s avonds in een lekker recept, of maak er een gezonde smoothie van.

3. Koffie

Misschien begin jij de dag standaard met koffie, en drink je gedurende dag ook nog een aantal bakkies. Dan ben je dus al goed bezig! Elke dag een kop koffie zou de kans op allerlei cognitieve stoornissen namelijk verkleinen. Bovendien geeft cafeïne je energie. Cafeïne kan echter ook een nadeel hebben, omdat het effect heeft op de stresshormonen. Drinken met mate, dus!

4. Blauwe bessen

Blauwe bessen hebben een ontstekingsremmend effect. De polyfenolen vangen vrije radicalen en voorkomen daardoor allerlei narigheden. Bovendien verbetert het fruit je geheugen en bevordert het de doorstroming van zuurstof naar je hersenen.

5. Walnoten

Met een beetje fantasie lijkt de vorm van een walnoot wel enigszins op hersenen. En dat komt goed uit, want walnoten zijn erg gezond voor je bovenkamer! De noot bevat veel DHA, een type omega-3 dat je beschermt tegen allerlei nare aandoeningen. Dat maakt het een perfecte én gezonde snack.

Lees ook: Aha! Deze voedingsmiddelen stimuleren je stofwisseling

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Ze.nl, Tips en Weetjes | Beeld: Unsplash