Naomi
20 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 130 gram kikkererwtenmeel (verkrijgbaar bij o.a. AH)
  • 240 milliliter koud water
  • 1 ui, gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theelepel currypoeder
  • Peper en zout naar smaak

Pizza eten zonder schuldgevoel

Er zijn bijna geen mensen die niet van pizza houden. Helaas is het niet het gezondste wat je kunt eten als je niet tonnetje rond wil worden. Gelukkig zijn er wel alternatieven. Deze kikkererwten-pizzabodem is superveelzijdig.

Je kan deze bodem met van alles en nog wat beleggen en je zal zien dat het totaal geen afbreuk doet aan de smaak!

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier in een ronde bakvorm.
  • Pak er een grote kom bij en meng hierin het kikkererwtenmeel samen met het water. Roer dit met een garde tot het een gladde massa is zonder klonten.
  • Voeg vervolgens de kruiden en de ui toe en als het deeg iets te dik is mag er nog wat water bij.
  • Giet het deeg in de bakvorm en bak het 15 tot 20 minuten in de oven.
  • Haal het gebakken deeg uit de oven en beleg je pizza met een topping naar keuze.
  • Zet de pizza nog 15 minuten in de oven en je kan gaan genieten van je gezonde pizza!

Eet smakelijk!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Women’s Health Mag | Beeld: videostill What’s up Moms