20 min.
6 pers.

Een verrassend recept voor champignons!

Af en toe is het wel tijd voor wat variatie in de Nederlandse keuken; daarom delen wij vandaag dit verrassende recept voor champignons met je! Lekker als bijgerecht of voor door de pasta. Ga jij dit lekkere recept binnenkort maken?

De champignon is een eetbare paddestoel die al decennialang heel populair is in de Nederlandse keuken door zijn veelzijdige karakter. De paddestoel is sinds de jaren zeventig volledig ingeburgerd in de Nederlandse en Belgische keuken onder de naam champignon. Wist je dat de eerste champignonteelt al plaatsvond in de zeventiende eeuw? Vele mensen houden van champignons, anderen vinden het maar een smakeloze groente met een rare structuur. Wij verzekeren je; als je ze zo klaarmaakt lust echt iedereen ze!

Zo maak je het:

  • Verhit de oven voor op 180 graden.
  • Neem een bakplaat en besmeer deze met een beetje olijfolie of met een bakspray.
  • Snijd de champignons in dunne plakjes.
  • Rasp de schil van 1 citroen en pers het sap uit.
  • Leg de plakjes champignon naast elkaar op de bakplaat.
  • Voeg olijfolie, citroensap, citroenrasp, een teentje knoflook (uitgeperst), tijm en Parmezaanse kaas toe.
  • Strooi er naar smaak zout en peper overheen. Hussel voorzichtig door elkaar.
  • Doe de champignons in de oven en bak 12 – 15 minuten tot ze bruin en zacht zijn. Serveer direct!
 

Lees ook: 5 dingen die je met aluminiumfolie kunt doen die je nog niet wist

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 250 gram champignons
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 knoflookteen
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Verse tijm naar smaak
  • Peper en zout naar smaak