Robby

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die je beter niet opnieuw kan opwarmen!

Iedereen heeft het wel eens, je hebt te veel avondeten gemaakt en je hebt nog een halve pan over als iedereen is uitgegeten. Weggooien is natuurlijk hartstikke zonde, dus wat doe je er dan mee? Wij zetten meestal een plastic bakje in de koelkast of in de vriezer. Maar daarna? In de magnetron of opnieuw in de pan? Er zijn namelijk een aantal voedingswaren die je beter niet opnieuw op kunt warmen…

Kook jij ook altijd te veel?

Kliekjes

Wat doe je met eten dat overblijft? Juist, bewaren! Kliekjes zijn vriendelijke voor je portemonnee en het gaat natuurlijk voedselverspilling tegen. Een win-win situatie dus! Je gooit de restjes van het avondeten zo in een tupperware bakje de vriezer in. Wel even laten afkoelen uiteraard. De volgende keer warm je het op in de magnetron en je hebt nog een heerlijk maaltje waar je nauwelijks moeite voor hoeft te doen! Lijkt ideaal, maar wist je dat er voedingsmiddelen zijn die je absoluut niet twee keer moet opwarmen? Het kan zelfs erg slecht voor je gezondheid zijn om het wel te doen.

Weggooien

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die je beter in de kliko kan kieperen als je ze over hebt, opwarmen is in ieder geval geen goed idee.

1. Aardappels

Aardappels opwarmen is een slecht idee, aangezien de warmte een voedingsbodem is voor de C. botulinum bacterie die voor voedselvergiftiging kan zorgen. De bacteriën gaan niet dood van de hitte maar vermenigvuldigen zich juist!

2. Kip

Als je restjes kip hebt moet je deze de volgende dag koud opeten, of op zeer lage temperatuur voor lange tijd opwarmen. Geen korte hittegolf in de oven of magnetron in ieder geval! De eiwitten in kip veranderen als ze vanuit de koelkast ineens de hitte ingaan en dit kan je maag behoorlijk van streek maken.

Lees snel verder op pagina 2 om te lezen welke producten je nog meer beter kan weggooien als ze over zijn!