Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 130 gram bloem
  • 300 gram paneermeel
  • 3 grote eieren
  • 80 gram honing
  • 80 gram sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • Limoensap
  • 60 milliliter water
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 lente-uien
  • 1 scheutje chillisaus
Naomi
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 130 gram bloem
  • 300 gram paneermeel
  • 3 grote eieren
  • 80 gram honing
  • 80 gram sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • Limoensap
  • 60 milliliter water
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 lente-uien
  • 1 scheutje chillisaus

Deze manier is verrukkelijk!

Bloemkool is heerlijk. Het is een smaakvolle groente die op veel manieren te bereiden is. Toch weten we bijna zeker dat je deze manier nog nooit geprobeerd hebt. Het is super lekker en echt weer eens iets anders. Hier gaan je gezin en jijzelf van smullen!

Wij gaan dit zeker vaker maken.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en meng dit in een grote schaal samen met de bloem.
  • Vul een andere schaal met paneermeel en klop in een andere schaal de eiereen los en voeg daar 2 eetlepels water aan toe.
  • Doop de bloemkool in het ei en dan in het paneermeel. Herhaal dit tot de bloemkool helemaal bedekt is.
  • Leg de bloemkoolroosjes nu op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Kruid het met wat peper en zout en bak ze in 20 tot 25 minuten goudbruin en knapperig.
  • Maak nu de saus: Meng de maïzena samen met wat water tot de maïzena helemaal opgenomen is.
  • Combineer in een sauspan nu de sojasaus met de knoflook, honing, limoensap en chilisaus. Verwarm dit tot het kookpunt bereikt is en verlaag dan het vuur en voeg de maïzena toe. Breng het weer tot het kookpunt en laat het 2 minuten koken.
  • Gooi de bloemkool erbij en zorg dat de bloemkool helemaal onder de saus zit. Doe de bloemkool dan nog even 2 minuten in de oven op grillstand.

Eet smakelijk!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Delish | Beeld: Videostill