Naomi

Wie had gedacht dat amandelmelk maken zo simpel zou zijn?

Amandelmelk is best prijzig en daarom kan het wel uit om het zelf te gaan maken. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk! Je zal zien dat het ook nog een stuk beter smaakt. Win-win!

Wij gaan dit zeker vaker doen!

Wat heb je nodig? (voor 5 porties)

  • 150 gram amandelen
  • 1,2 liter water
  • 120 gram ijsblokjes
  • een snufje zout
  • 2 theelepels esdoornsiroop

Wat moet je doen?

    • Week de amandelen in een glas water voor een nachtje of minimaal 6 uur.
    • Spoel de amandelen af en giet 750 milliliter water in een blender en voeg daar de amandelen en de ijsblokjes aan toe.
    • Blend het geheel voor 2 minuten.
    • Giet het mengsel uit een blender door een hele fijne zeef of doek. Als er een doek gebruikt wordt knijp het dan goed uit.
    • Giet de pulp terug in de blender en voeg daar 480 milliliter water aan toe en herhaal de stappen dan weer.
    • Giet alles bij elkaar in de blender en voeg de esdoornsiroop en het zout toe en blend het nog voor 20 seconden.
    • Het is 3 dagen houdbaar.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: RealFoodRealDeals | Beeld: Videostill