Naomi

Ze zijn zo klaar!

Appeltaart is natuurlijk de ultieme favoriet als het gaat om taarten. Toch heb je niet altijd zin om een hele taart te bakken. Dit kan ook best wel lastig zijn en dat snappen we bij Kookfans. Daarom hebben we nu deze mini appeltaartjes. Ze zijn simpel, lekker en binnen een half uurtje klaar om geserveerd te worden. 

Wij gaan deze zeker vaker maken!

Wat heb je nodig?

  • 8 appels
  • 50 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 4 theelepels kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 30 gram boter, in blokjes

Dit moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil allereerst de appels en snijd ze in kleine blokjes. Wil je de appel liever met schil gebruiken? Was ze dan eerst op déze manier.
  • Meng de appels met het bloem, kaneel, suiker en nootmuskaat.
  • Snijd elk blaadje bladerdeeg in een rondje die goed in de muffinbakvorm gedrukt kan worden. Bewaar het deeg dat je weg snijd.
  • Vul de bladerdeeg cupjes met het appelmengsel en verdeel de boterblokjes over de 12 appeltaartjes.
  • Verdeel het weggesneden deeg nu over de taartjes en bak de taartjes in 18-22 minuten goudbruin en gaar.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Little Bit Funky |Beeld: videostill