Naomi

Zo wordt elk ontbijt een perfecte start van de dag!

Dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, dat hoeven we je niet meer te vertellen. Opstarten met een evenwichtig ontbijt zorgt er namelijk voor dat je scherp, fit en actief de dag kunt beginnen. Toch verwaarlozen veel mensen hun ontbijt, of is-ie te eentonig. Zonde!

Dit is hoe je echt alles uit je ontbijt haalt voor een goed begin!

Eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk voor een goed begin van de dag. Denk nu niet dat je elke ochtend met een eitje moet beginnen, want eiwitten vind je in heel veel andere producten, zoals: kwark, noten, zaden en bijvoorbeeld pindakaas.

Bloedsuiker

Cruesli en cornflakes zijn natuurlijk erg lekker in de ochtend, maar je krijgt gelijk veel suiker binnen, waardoor je begint met een grote piek in je bloedsuikerspiegel. Na die zogeheten sugar rush krijg je te maken met de dip en dan wordt je moe en futloos. Niet echt een lekker begin. Laat deze voedingsmiddelen dus liever staan.

Vetten

Gezonde vetten zijn ook heel belangrijk voor een evenwichtig ontbijt. Deze vorm van vetten vind je voornamelijk in avocado’s, notenpasta’s, lijnzaad en noten. Deze vetten zorgen ervoor dat je langer vol zit  en daardoor heb jij minder snel een knorrende maag.

Groen

Eet jij wel eens groente in de ochtend? Tijd om daar eens mee te beginnen. Tomaat, komkommer, avocado zijn heel geschikt om ‘s ochtends te eten. Je zal zien dat de vezels je goed doen en dat je ook veel makkelijker aan de aanbevolen hoeveelheid groenten komt.

Havermout

Deze graansoort is de perfecte start van iedere dag. Je kan havermout op heel veel verschillende manieren eten en het is ook nog eens heerlijk verwarmend in de winter. Het zit bomvol trage koolhydraten, waardoor je geen bloedsuikerspiegelpiek ervaart en je dus langer vol en verzadigd bent, zonder vervelende dip.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Flair | Beeld: Pexels